Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

9η ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022, που εναρμονίζεται με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΑΔΠΠA πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες με στόχο το κοινό σύνθημα: «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»!

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εκπαιδευτικοί και παιδιά επεξεργαστήκαμε το σύνθημα: «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ», τι σημαίνει, ποια είναι τα οφέλη της άθλησης, πως θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την άσκηση στην καθημερινότητα μας….. καθώς και τη σημασία της άθλησης σε χώρους πρασίνου.
  • Ετοιμάσαμε τις μπλούζες της ημέρας, γράφοντας το σύνθημα πάνω τους.

Την Παρασκευή ( 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022) πραγματοποιήθηκαν οι εξής δραστηριότητες:

  • Εξερεύνηση του πρασίνου κοντά μας μέσα από την πραγματοποίηση δρόμου υγείας, με την μορφή της ανακάλυψης (το κυνήγι του θησαυρού).
  • Εκτέλεση αθλητικών δραστηριοτήτων με τη μορφή της κυκλικής προπόνησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου (γήπεδο χάντμπολ).
  • Απονομή Επαίνου για τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Άθλησης
  • Επιστροφή στο σχολείο και αξιολόγηση της ημέρας με τη μορφή ιχνογράφησης.

Σκοπός μας ήταν η ανάδειξη της σημασίας της καθημερινής άσκησης- άθλησης, και πως αυτή συμβάλλει στη σωματική και πνευματική υγεία  εφ’ όρου ζωής.

Ευχαριστούμε πολύ τους γυμναστές της Α΄ ΦΕΠΑ, Δημήτρη Σταματίου και Άγγελο Αντωνακάκη για την αμέριστη βοήθειά τους και την ενεργό συμμετοχή τους στις δραστηριότητες.