Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Όταν η ημέρα Ελληνικής Γλώσσας συνάντησε τη Χρονιά του Δράκου… 龍年

Στις 7 Φεβρουαρίου 2024, έντεκα κινέζοι φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Tianjin, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα NE στο Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής και στη Φιλοσοφική Σχολή, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας τους κ. Β. Τζοβάρα Δρ. Ψυχογλωσσολογίας ΕΚΠΑ και με έγκριση της κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο ΕΑΔΠΠΑ του ΕΚΠΑ και παρουσίασαν τα ήθη & έθιμα από την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Ακολούθησε ένα σύντομο μάθημα κινεζικών με πολύ βασικές φράσεις στα κινέζικα το οποίο ενθουσίασε τα παιδιά. Οι μαθητές έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στους φοιτητές και ακολούθησε διάλογος σε μικρές ομάδες αποτελούμενες από παιδιά και φοιτητές. Τα νήπια ιχνηλάτησαν τα ονόματά τους στα κινέζικα με τη βοήθεια των φοιτητών και πρόσφεραν μια υπέροχη συλλογική κατασκευή για τη χρονιά του Δράκου.

Η δράση είχε πολλαπλά οφέλη και για τις δυο ομάδες (νήπια & φοιτητές) τόσο γλωσσικά, γνωστικά όσο και πολιτισμικά. Επιπλέον η δράση ενθάρρυνε την ενίσχυση της δημιουργικής ανταλλαγής ιδεών, την συνύπαρξη των δυο γλωσσών και πολιτισμών και την δημιουργία ισχυρών δεσμών ανάμεσα τους.

https://online.flippingbook.com/view/93482390/