Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΚΠΑ/ΕΑΔΠΠΑ
ΣΤΗΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΤΙΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΑΝΟΥ

Στις 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της διημερίδας με θέμα: «Οι πρακτικές ασκήσεις των μελλοντικών εκπαιδευτικών: δυσκολίες, προκλήσεις και προοπτικές», που διοργανώθηκε από το ΤΕΑΠΗ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη της Καθηγήτριας Ευγενίας Κουτσουβάνου.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε από την νηπιαγωγό Μαρία Δημοπούλου, MSc, το μεγάλο της όραμα, η δημιουργία του Α’ Παιδικού Σταθμού /Νηπιαγωγείου, που ξεκίνησε την λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2000, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, υπό την εποπτεία και την επιστημονική της επιμέλεια.

Στην συνέχεια των ετών και λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος φοίτησης και εγγραφής νέων παιδιών δημιούργησε το 2008 τον Β’ Παιδικό σταθμό – Νηπιαγωγείο, ο οποίος στεγάζεται και λειτουργεί επίσης στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Η Ευγενία Κουτσουβάνου υπήρξε άνθρωπος με όραμα, όρεξη για δουλειά, δυναμικότητα με παράλληλη ευαισθησία, ευγένεια και πολύ πάθος με ότι καταπιανόταν. Πίστεψε στους νηπιαγωγούς και ανήγαγε το αντικείμενό της προσχολικής εκπαίδευσης σε επιστήμη.

Δημιούργησε ένα σχολείο σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, εμπνευσμένο από τα σύγχρονα αμερικανικά πρότυπα, ένα σχολείο μια ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά. Ένας χώρος λιτός, άνετος, ασφαλής με σωστό εξοπλισμό. Οι γωνιές απασχόλησης των παιδιών, η αυλή τους, το ωρολόγιο πρόγραμμα, το παιδαγωγικό υλικό και άλλα.

Πάντα πρωτοπόρα στην επιστήμη της ενσωμάτωσε στα προγράμματα τα γνωστικά αντικείμενα για το περιβάλλον, τη φυσική αγωγή, τη μουσική από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν φιλοξενηθεί στα σχολεία μας πάνω από 1000 παιδιά και έχει απασχοληθεί μεγάλος αριθμός εργαζομένων πολλών και διαφόρων ειδικοτήτων.

Σήμερα βρισκόμαστε στην 23η χρονιά λειτουργίας και οι ιδέες της βρίσκονται ακόμα επίκαιρες και συνεχίζουν να αποτελούν έμπνευση!

Καλό ταξίδι Ευγενία…………..